Raklapgyar.hu bemutatkozik

Cégünk 1992. október 1-én alakult. A Debreceni Állami Gazdaság privatizációja miatt, a Nyíracsád Asszonyrészen található faüzem eladásra lett felkínálva, amit az akkor alakult HONOREX Kft. vásároltunk meg. Célul tűztük ki az akkori dolgozók tovább foglalkoztatását, valamint nevünkhöz híven becsületes és tiszta üzleti magatartás folytatását. (megjegyzés: HONOR – latin eredetű szó, jelentése: tisztesség, becsület)

Terveinkben szerepel a keleti régió gyümölcsexportálóinak göngyöleggel történő ellátása, valamin a MÁV-EUR rakodólap gyártásának korszerűsítése. A göngyöleg gyártáshoz szükséges gépsorokat Olaszországból szereztük be, melyek szezonális időszakban nagy mennyiséget és fűrészpormentes terméket biztosítanak. Ebben az üzemrészben áprilistól augusztusig többféle, egy, két háromsoros, valamint 6 kg-os gyümölcsös ládát gyártunk, melyből évente 400,000 – 800,000 db-ot értékesítünk. A Ládagyártó üzemben, ebben az időszakban 20-30 fő részére tudunk munkát biztosítani.
Rakodólap gyártásánál minőségi, exportképes termékek gyártását tűztük ki célul, amit Németországból és Olaszországból vásárolt gépsorokkal és a szárítóberendezésekkel tudunk elérni. Ezekkel a gépsorokkal méretpontos, a szabvány előírásoknak megfelelő rakodólapot gyártunk. A szárító berendezések beüzemelésével különleges vevői igényeket is ki tudunk elégíteni, műszárított rakodólapot értékesítünk. Ezeknek a beruházásoknak az eredménye, hogy Magyarországon elsőként sikerült megszereznünk az EPAL rakodólap gyártási engedélyét.

2003-2004 újabb beruházást hajtottunk végre, melynek eredményeképpen felépült az új üzemrész, ahol az országban egyedülállóan préselt raklaptőkét gyártunk, mely nemcsak külső megjelenése, hanem méretpontossága és alacsony nedvességtartalma miatt piaci elsőbbségre tett szert. Az üzem nemcsak saját szükségleteit elégíti ki, jelentős mennyiséget, évi 6-7000 m3-t értékesít belföldi, illetve külföldi felhasználásra. Ez a beruházás környezetvédelmi szempontból is jelentős, hiszen így a rakodólap gyártás többi fázisánál keletkezett összes fahulladékot sikerült újra hasznosítani.

2005-2007 évek folyamán a szárító kapacitás bővítését valamint a szárított termékek raktározására szolgáló fedett színek létrehozását végeztük el Elértük hogy egyidejűleg mintegy 8 000 db rakodólap műszárítását és 25 000 db szárított rakodólap tárolását tudjuk elvégezni. Az elkövetkezendő években a szilárd burkolatú területek nagyságát növeltük ezzel megkönnyítve a belső anyagmozgatást valamint rakodást.

2010-ben ládagyártó technológiánkat korszerűsítettük új gépek beszerzésével valamint új termék gyártását kezdtük meg egy brikettprés beállításával.

Kapcsolatba lépek!

Szeretne ajánlatot kérni?

Keressen minket telefonon vagy online!

Kapcsolatba lépek!